CURS ONLINE DE PENSAMENT COMPUTACIONAL EN L’EDUCACIÓ

curs pensament computacional
DURACIÓ
TITULACIÓ

CONVOCATÒRIES CURS 2024/25

Iniciem convocatòries tots els mesos de l’any a excepció del mes d’agost.

També organitzem edicions a mida personalitzant dates del curs per a grups de més de 5 docents d’un mateix centre educatiu.

 

PRÒXIMS INICIS

Obert el termini d’inscripció de les següents convocatòries:

 • 03/09/24 a 03/11/24 (2 Mesos – 30 Hores)
 • 01/10/24 a 01/12/24 (2 Mesos – 30 Hores)

Matrícula oberta: reserva aquí la teva plaça

 

EL PENSAMENT COMPUTACIONAL, COMPETÈNCIA TRANSVERSAL EN ELS ALUMNES

En un món cada vegada més digital i tecnològic, el pensament computacional s’ha convertit en una habilitat essencial per al desenvolupament dels alumnes. No es tracta només d’ensenyar a programar, sinó d’inculcar una manera de pensar i abordar els problemes de manera lògica, creativa i estructurada.

El pensament computacional implica descompondre un problema complex en parts més petites i abordar cadascuna d’elles de manera sistemàtica. Aquesta habilitat va més enllà de la tecnologia, ja que promou el pensament crític, el raonament deductiu i la resolució de problemes en diverses àrees de la vida.

En l’àmbit educatiu, el pensament computacional permet als alumnes enfrontar-se a desafiaments de manera ordenada i eficient, desenvolupant habilitats que els serviran al llarg de tota la seva vida. A més, els proporciona una comprensió més profunda del funcionament de les tecnologies que els envolten, la qual cosa és essencial en un món altament digitalitzat.

Introduir el pensament computacional a les aules pot dur-se a terme a través de diverses activitats i eines. La programació, l’ús de robots educatius i la resolució de problemes amb enfocament lògic són només algunes de les formes en les quals els docents poden incorporar aquesta habilitat en el currículum.

El nostre curs et proporcionarà les eines necessàries per a implementar de manera efectiva el pensament computacional com a model pedagògic d’aprenentatge a la teva aula, potenciant així les habilitats digitals dels teus estudiants.

 

MODALITAT

Modalitat: 100% online (asíncron).

 

A QUI ES DIRIGEIX

Aquest curs està dirigit a un ampli perfil de persones interessades en educació, que exerceixin o estiguin relacionades amb la pràctica educativa (Primària i Secundària), així com a qualsevol altra persona interessada en el tema.

 

DESCRIPCIÓ

El Curs online de pensament computacional en l’educació et proporcionarà els coneixements, habilitats i estratègies necessàries perquè puguis incorporar el pensament computacional com a model pedagògic d’aprenentatge, així com aplicar la programació i la robòtica en el desenvolupament i ús de materials i continguts per a la seva aula.

El nostre mètode és eficaç, adaptat a les teves necessitats i altament flexible perquè puguis compaginar la teva formació amb la teva vida personal i professional. El curs inclou:

 • Accés a un exclusiu entorn d’aprenentatge e-learning dissenyat perquè puguis aprendre amb total flexibilitat i interactivitat, disponible les 24 hores del dia, els 7 dies de la setmana.
 • Continguts exclusius de gran qualitat adaptats a l’era digital desenvolupats per professionals amb una sòlida experiència en el sector educatiu.
 • Continguts actualitzats sotmesos a una avaluació i adaptació contínua, subjectes a revisions periòdiques per part del nostre equip docent.
 • Nombrosos recursos per al teu aprenentatge en diferents formats.
 • Tasques perquè puguis practicar/reflexionar sobre els continguts apresos.
 • Projecte final per treballar les habilitats i coneixements adquirits durant els mòduls teòric-pràctics.
 • Diferents fòrums per reflexionar/comentar/resoldre qüestions sobre el curs.
 • Tutor responsable de guiar-te, orientar-te i recolzar-te durant el teu període d’aprenentatge, així com de resoldre totes les teves qüestions i dubtes.
 • Continguts del curs descarregables en format PDF.

Tens algun dubte o consulta? Contacta sense compromís!

 

OBJECTIUS

Principals objectius del Curs online de pensament computacional en l’educació:

 • Conscienciar de la importància del pensament computacional com a competència clau en el futur dels estudiants.
 • Facilitar al professor un marc metodològic on pugui desenvolupar la seva pràctica educativa des de la perspectiva de treball amb la programació i robòtica.
 • Conèixer i utilitzar els fonaments bàsics de la programació per a la seva aplicació en lògiques i problemes relacionats amb la seva àrea de coneixement i la seva realitat a través de llenguatges orientats a l’educació.
 • Treballar els fonaments del pensament computacional i adquirir l’habilitat d’utilitzar-ho per a la resolució de problemes simples.
 • Adoptar l’enfocament metodològic del pensament computacional i utilitzar-ho en la pràctica educativa.
 • Comprendre i practicar conceptes bàsics de la programació, adquirint l’habilitat de construir programes i algorismes simples que usin aquests conceptes a través de programes com Scratch.

 

PROGRAMA

Continguts del programa del Curs online de pensament computacional en l’educació:

Mòdul 1: Pensament computacional com a model metodològic.

1. Pensament Computacional, la competència clau del futur.
1.1. Definició, característiques i aplicacions.
1.2. La resolució de problemes com a procés.
1.3. El Pensament Computacional com a model metodològic.

Mòdul 2: La programació en l’educació.

1. Introducció als llenguatges de programació.
1.1. Què són els llenguatges de programació.
1.2. Algorismes i pseudocodis.
1.3. Classificacions i tipologies.
1.4. Llenguatges orientats a l’educació: de Logo a Scratch.

2. La programació per etapes educatives.
2.1. Llenguatges i recursos per a etapa infantil.
2.2. Llenguatges i recursos per a etapa primària.
2.3. Llenguatges i recursos per a etapa secundària.

Tasca Pràctica.

Mòdul 3: Iniciació a la Programació i robòtica.

1. Fonaments bàsics d’Scratch.
1.1. Scratch: introducció i instal·lació.
1.2. Estructures bàsiques.
1.3. Operacions bàsiques amb Scratch.
1.4. Aplicacions. Exemples.

2. Robòtica educativa.
2.1. Arduino.
2.2. Raspberry Pi.
2.3. Altres recursos (Lego, Zowy, Bee Bot, etc).

3. Altres recursos de programació.
3.1. Recursos sense tecnologia.
3.2. Minecraft.
3.3. Recursos Online.

Projecte Final.

 

METODOLOGIA

Sistema d’aprenentatge centrat en l’alumne basat en exclusius continguts de gran qualitat, adaptats a l’era digital, i tasques eminentment pràctiques que t’ajudaran a practicar i comprendre els continguts treballats en les diferents unitats.

Podràs connectar-te a l’entorn d’aprenentatge quan vulguis i on vulguis, sense desplaçaments i amb un horari 100% flexible. Els continguts estaran disponibles des del primer dia de curs; cada unitat inclou un Test de progressió, així com tasques que incorporen diferents recursos pensats per a un aprenentatge àgil i eficaç.

El curs es tanca amb la realització d’un Projecte final, que pot ser implementat en un context d’aula, en el qual es plasmaran i demostraran les competències teòriques i pràctiques adquirides durant el curs.

Un Tutor amb una sòlida experiència en el sector educatiu t’acompanyarà durant tot el procés d’aprenentatge encarregant-se de la facilitació del curs i oferint-te, a cada moment, les indicacions necessàries perquè puguis avançar i finalitzar la formació amb èxit.

 

AVALUACIÓ

Per superar amb èxit el Curs online de pensament computacional en l’educació hauràs d’aconseguir una nota igual o superior a 70/100 a partir dels resultats obtinguts en:

 • Tasca Pràctica (30%).
 • Projecte Final (70%).

 

A més, hauràs de complir amb els següents requisits:

 • Completar tots els continguts del curs, inclosos els Test d’Unitat.
 • Superar tots els Test Final de Mòdul (Nota igual o superior a 70/100).
 • Entregar totes les Tasques Pràctiques.
 • Aprovar el Projecte Final (Nota igual o superior a 70/100).

 

EQUIP DOCENT

Direcció del curs i Tutorització:

 • José Luis Martín: Doctorat en Enginyeria de la Informació i del Coneixement. Especialitzat en tecnologies educatives, programació i robòtica.

 

TITULACIÓ

Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya

Curs reconegut pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya (30 hores) vàlid com a formació permanent del professorat d’ensenyament no universitari segons l’ordre ENS/248/2012 de 20 d’agost, per la qual s’estableixen els requisits i el procediment per a reconèixer activitats de formació permanent dirigides al professorat no universitari.

De la mateixa manera, aquest curs comptabilitza per acreditar la capacitació en l’ús de les Tecnologies digitals i activar el Perfil de competència digital docent (sempre que reuneixis amb la resta de requisits) segons la resolució ENS/1128/2016, de 26 d’abril, dels perfils professionals dels llocs de treball específics en centres educatius públics dependents del Departament d’Educació i el procediment de capacitació professional per ocupar-los i la posterior modificació ENS/1386/2016, de 27 de maig.

Rebran aquest certificat els alumnes que superin els criteris d’avaluació i que formin part del professorat de centres d’ensenyament de Catalunya sempre que es realitzi posteriorment a la data d’expedició del títol d’accés a la docència.

Aquest curs té els mateixos efectes administratius per al professorat que les activitats incloses en el Pla de formació permanent del Departament d’Educació (vàlid per a oposicions, sexennis, estadis, concurs de trasllats…).

 

FORMACIÓ BONIFICABLE

Aquest curs compleix amb tots els requisits establerts per a ser 100% bonificable a través de la Fundación Estatal para la Formación en el Empleo (FUNDAE): no té cap cost per a l’alumne ni el centre educatiu.

Totes les empreses privades o de capital mixt, amb independència de la seva grandària i sector, que tinguin assalariats en la seva plantilla que cotitzin per formació professional, disposen d’un crèdit exclusivament destinat a la formació dels seus treballadors i podran fer-ho efectiu mitjançant l’aplicació de bonificacions en les cotitzacions a la Seguretat Social. Si aquest crèdit no és utilitzat per l’empresa l’any natural, el perd.

Qualsevol centre concertat o privat pot beneficiar-se de la bonificació per a la formació dels seus treballadors. Per tant, tots els docents poden sol·licitar la bonificació de les nostres formacions a través del seu centre.

Si vols contractar una formació bonificada per a un o diversos treballadors del teu centre, truca’ns al 936555566 o escriu-nos a info@iddocente.com i et facilitarem tota la informació necessària. Disposem de documents per a facilitar-vos inscripcions múltiples de diversos participants i, si voleu, podem encarregar-nos de tots els tràmits i gestions en FUNDAE.

Per una altra part, si ets un docent en actiu d’un centre privat o concertat i estàs interessat a realitzar algun dels nostres cursos, consulta prèviament a la teva escola la possibilitat de realitzar-ho mitjançant aquest sistema de bonificacions. Estem a la teva disposició per a facilitar-te qualsevol ajuda que puguis necessitar.

 

PREUS

El preu del curs és de 210 € (Afiliats) o 235 € (No afiliats).

 

INSCRIPCIONS

Si estàs interessat en inscriure’t, envia’ns emplenat el següent Formulari d’inscripció.

Com a mètodes de pagament, pots triar entre:

 • Targeta dèbit/crèdit.
 • Bizum.
 • Pagament fraccionat.
 • Transferència bancària:
  • Titular: Innovación y Desarrollo Docente
  • Entitat: CAIXABANK
  • Número de compte (IBAN): ES03 2100 3678 0222 0009 7498
  • Concepte: escriu “NOM + COGNOM” de la persona que farà el curs.

 

Una vegada rebem l’ingrés, t’enviarem un e-mail de confirmació i donarem per finalitzat el procés d’inscripció.

El mateix dia d’inici del curs rebràs un correu de benvinguda amb tota la informació necessària per a iniciar la teva formació.

Ens reservem el dret de cancel·lar la celebració del curs quan no s’aconsegueixi el nombre mínim d’alumnes establert. En aquest cas, es retornaria l’import total abonat.

 

GARANTIA DE QUALITAT

Prova el nostre curs sense compromís durant 10 dies i, si no s’ajusta a les teves necessitats o consideres que no és el que estaves buscant, et retornem íntegrament els diners.

Devolució vàlida durant els 10 primers dies des de la data d’inici del curs, condicionada a no haver completat més de 2 Unitats ni haver lliurat cap Tasca.

Prova els nostres cursos sense compromís durant 10 dies!

 

SOL·LICITUD D’INFORMACIÓ

Envia’ns el següent formulari i en un termini inferior a 24 hores t’enviarem tota la informació sol·licitada (comprova la safata de «promocions» o «correu no desitjat» del teu correu electrònic).