CURS ONLINE DE GAMIFICACIÓ APLICADA A L’EDUCACIÓ

curs gamificació educativa

CONVOCATÒRIES CURS 2022/23

Programem diverses convocatòries durant el curs escolar:

 • OCT (Inici: 04/10/22)
 • NOV (Inici: 29/11/22)
 • GEN (Inici: 31/01/23)
 • MAR (Inici: 07/03/23)
 • MAI (Inici: 03/05/23)
 • JUL (Inici: 04/07/23)

 

També organitzem edicions a mida personalitzant dates del curs per a grups de més de 5 docents d’un mateix centre educatiu.

 

PRÒXIM INICI: JULIOL

 • 04/07/23 a 31/07/23 (1 mes | 45 hores)

 

Matrícula oberta: reserva aquí la teva plaça

 

EL PODER TRANSFORMADOR DEL JOC EN L’EDUCACIÓ

La irrupció de la Gamificació com a palanca motivadora en el món empresarial i la seva ràpida difusió en altres entorns com la salut, l’esport o els projectes socials, determinen la importància d’adaptar aquesta eina orientant-la cap a l’aula.

En algun moment de la nostra vida deixem de viure l’aprenentatge com una cosa apassionant i divertit, oblidant que l’aprenentatge és en si una experiència memorable. Com a docents hem de revivar en l’alumnat l’emoció d’aprendre, perquè solament quan es gaudeix de l’aprenentatge, aquest pot ser significatiu.

La gamificació comparteix els seus fonaments entre la psicologia, el màrqueting i els videojocs sent el seu objectiu aconseguir la motivació i el compromís de l’usuari/jugador/alumne el que pot influir de forma determinant en un augment de l’interès i atenció de l’alumnat davant la unitat didàctica proposada.

No és nou l’ús del joc en l’aprenentatge. Autors de referència com el psicòleg Jean Piaget o el filòsof Johan Huizinga ja van determinar la importància del joc en l’aprenentatge i el creixement de les persones. No obstant això, l’explosió de la indústria del videojoc ha provocat un estudi i anàlisi detallada de les variables i reaccions que influeixen en el comportament dels jugadors. Des de 2010 s’ha anat compartint i recopilant aquesta informació per a poder oferir una metodologia a l’hora de la seva aplicació en diferents camps.

Dinàmiques de joc basades en el repte, la curiositat, l’expressió, la col·laboració o l’exploració encaixen perfectament a l’aula, augmenten la motivació de l’estudiant i incrementen els resultats d’aquests. A més, promou un ambient on l’alumnat entén l’error com a font d’experiència i aprenentatge, la qual cosa estimula la creativitat i minimitza la por a la participació a l’aula.

La finalitat d’aquest curs és dotar al docent d’una nova eina per a millorar l’atenció i el rendiment a l’aula. Entendre el concepte de gamificació, els elements que la componen i com aplicar-los a la seva realitat d’aprenentatge; a través de l’aplicació d’una metodologia basada en la unitat didàctica a impartir, un major coneixement sobre els seus alumnes/as, l’elecció dels elements de joc determinants per al seu projecte i la seva aplicació a través d’una narrativa estimulant.

 

MODALITAT

Modalitat: 100% online.

 

A QUI ES DIRIGEIX

Aquest curs està dirigit a un ampli perfil de persones interessades en educació, que exerceixin o estiguin relacionades amb la pràctica educativa (de totes les etapes educatives), així com a qualsevol altra persona interessada en el tema.

 

DESCRIPCIÓ

Curs 100% online per a professionals de l’ensenyament que vulguin endinsar-se en la gamificació educativa, amb el clar objectiu de motivar al seu alumnat i d’aconseguir que l’aprenentatge sigui tan divertit com significatiu.

El Curs online de gamificació aplicada a l’educació inclou:

 • Accés a un exclusiu entorn d’aprenentatge e-learning dissenyat perquè puguis aprendre amb total flexibilitat i interactivitat, disponible les 24 hores del dia, els 7 dies de la setmana.
 • Continguts exclusius de gran qualitat adaptats a l’era digital desenvolupats per professionals amb una sòlida experiència en el sector educatiu.
 • Continguts actualitzats sotmesos a una avaluació i adaptació contínua, subjectes a revisions periòdiques per part del nostre equip docent.
 • Nombrosos recursos per al teu aprenentatge en diferents formats.
 • Tasques perquè puguis practicar/reflexionar sobre els continguts apresos.
 • Projecte final per treballar les habilitats i coneixements adquirits durant els mòduls teòric-pràctics.
 • Diferents fòrums per reflexionar/comentar/resoldre qüestions sobre el curs.
 • Tutor responsable de guiar-te, orientar-te i recolzar-te durant el teu període d’aprenentatge, així com de resoldre totes les teves qüestions i dubtes.
 • Continguts del curs descarregables en format PDF.

¿Tienes alguna duda o consulta? Permítenos ayudarte

 

OBJECTIUS

Principals objectius del Curs online de gamificació aplicada a l’educació:

 • Conèixer els principis fonamentals de la gamificació i distingir els diferents elements que la componen.
 • Entendre els diferents motivadors intrínsecs de l’alumnat i la seva importància per a la gamificació.
 • Analitzar sistemes gamificats ja dissenyats.
 • Dotar de narrativa a un projecte gamificat.
 • Aplicar un mètode per a implantar la gamificació en un procés d’ensenyament i aprenentatge.

 

PROGRAMA

Continguts del programa del Curs online de gamificació aplicada a l’educació:

Mòdul 1: Endinsant-nos en la gamificació.

1. Entenent la gamificació.
1.1. Definició de gamificació.
1.2. Gamificació i aprenentatge.

2. Els estudiants són el centre del sistema.
2.1. Anàlisi del jugador estudiant.
2.2. Les motivacions del jugador.

3. Elements del joc.
3.1. Les dinàmiques en gamificació.
3.2. Mecàniques per a gamificar.
3.3. Els components de joc.
3.4. Cicles d’activitat.

Tasca Pràctica 1.

Mòdul 2: Aplicant la gamificació a l’aula.

1. La narrativa com a ingredient unificador.
1.1. L’experiència del jugador.
1.2. La narrativa que dóna sentit a la gamificació.
1.3. El camí del jugador.

2. Un mètode com a eina per a gamificar.
2.1. Fases per a gamificar un projecte educatiu.
2.2. Eines i recursos per a la gamificació a l’aula.

Tasca Pràctica 2.

Projecte Final.

 

METODOLOGIA

Sistema d’aprenentatge centrat en l’alumne basat en exclusius continguts de gran qualitat, adaptats a l’era digital, i tasques eminentment pràctiques que t’ajudaran a practicar i comprendre els continguts treballats en les diferents unitats.

Podràs connectar-te a l’entorn d’aprenentatge quan vulguis i on vulguis, sense desplaçaments i amb un horari 100% flexible. Els continguts estaran disponibles des del primer dia de curs; cada unitat inclou un Test de progressió, així com tasques que incorporen diferents recursos pensats per a un aprenentatge àgil i eficaç.

El curs es tanca amb la realització d’un Projecte final, que pot ser implementat en un context d’aula, en el qual es plasmaran i demostraran les competències teòriques i pràctiques adquirides durant el curs.

Un Tutor amb una sòlida experiència en el sector educatiu t’acompanyarà durant tot el procés d’aprenentatge encarregant-se de la facilitació del curs i oferint-te, a cada moment, les indicacions necessàries perquè puguis avançar i finalitzar la formació amb èxit.

 

AVALUACIÓ

Per superar amb èxit el Curs online de gamificació aplicada a l’educació hauràs d’aconseguir una nota igual o superior a 70/100 a partir dels resultats obtinguts en:

 • Tasca Pràctica 1 (25%).
 • Tasca Pràctica 2 (25%).
 • Projecte Final (50%).

 

A més, hauràs de complir amb els següents requisits:

 • Completar tots els continguts del curs, inclosos els Test d’Unitat.
 • Superar tots els Test Final de Mòdul (Nota igual o superior a 70/100).
 • Entregar totes les Tasques Pràctiques.
 • Aprovar el Projecte Final (Nota igual o superior a 70/100).

 

EQUIP DOCENT

Direcció del curs:

 • Miguel A. Espinar: Llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses. Especialitzat en gamificació educativa i aprenentatge basat en joc.
 • David Álvarez: Llicenciat en Matemàtiques. Especialitzat en e-learning i en formació permanent del professorat.

 

Tutorització:

 • Juan C. Tortosa: Llicenciat en Biologia. Màster en Formació del Professorat ESO, Batxillerat, FP i Idiomes. Especialitzat en competència digital i metodologies actives.

 

TITULACIÓ

Curs reconegut pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya vàlid com a formació permanent del professorat d’ensenyament no universitari segons l’ordre ENS/248/2012 de 20 d’agost.

Aquest curs té els mateixos efectes administratius per al professorat que les activitats incloses en el Pla de formació permanent del Departament d’Educació, sempre i quan es realitzin posteriorment a la data d’expedició del títol d’accés a la docència (vàlid per a oposicions, sexennis, estadis, concurs de trasllats…).

Els alumnes que superin el curs rebran un certificat del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

 

COBRAMENT DEL MES DE JULIOL PER AL PROFESSORAT SUBSTITUT

La normativa del nomenament del mes de juliol 2023 (la pots consultar a la Web del Departament d’Educació) inclou els següents requisits:

 • Haver prestat sis o més mesos de serveis com a substitut fins al 30 de juny de 2023, en centres docents públics i serveis educatius dependents del Departament d’Educació, sempre que hagin treballat, com a mínim, 1 dia durant els mesos d’abril, maig o juny de 2023.
 • Es rebrà un nou nomenament corresponent al mes de juliol de 2023.
 • És necessari realitzar un curs de formació durant el mes de juliol de 2023, excepte aquelles persones que participin en oposicions per ingressar als cossos docents.

 

Aquest curs és de 45 hores, té convocatòria al mes de juliol de 2023 i està reconegut pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, segons l’ordre ENS/248/2012. És, per tant, vàlid pel nomenament i cobrament del mes de juliol 2023.

 

FORMACIÓ BONIFICABLE

Aquest curs compleix amb tots els requisits establerts per ser 100% bonificable a través de la Fundación Estatal para la Formación en el Empleo (FUNDAE).

Totes les empreses privades o de capital mixt, amb independència de la seva grandària i sector, que tinguin assalariats en la seva plantilla que cotitzin per formació professional, disposen d’un crèdit exclusivament destinat a la formació dels seus treballadors i podran fer-ho efectiu mitjançant l’aplicació de bonificacions en les cotitzacions a la Seguretat Social. Si aquest crèdit no és utilitzat per l’empresa l’any natural, es perd.

Si ets un professional en actiu d’un centre privat o concertat, consulta a la teva escola la possibilitat de realitzar aquest curs mitjançant aquest sistema de bonificacions. Et facilitarem l’assessorament necessari i podem encarregar-nos de tots els tràmits i gestions.

 

PREUS

El preu del Curs online de gamificació aplicada a l’educació és de 210 € (Afiliats) o 235 € (No afiliats).

Pots fraccionar el pagament en 2 quotes: en cas d’estar interessat, ingressa el 50% de l’import del curs mitjançant transferència i, posteriorment, t’enviarem un document de finançament per a domiciliar el segon pagament a 30 dies sense interessos.

 

INSCRIPCIONS

Si estàs interessat en inscriure’t, envia’ns emplenat el següent Formulari d’inscripció.

Com a mètodes de pagament, pots triar entre:

 • Targeta dèbit/crèdit.
 • Bizum.
 • Transferència bancària.

 

Una vegada rebem l’ingrés, t’enviarem un e-mail de confirmació i donarem per finalitzat el procés d’inscripció.

El mateix dia d’inici del curs rebràs un correu de benvinguda amb tota la informació necessària per a iniciar la teva formació.

Ens reservem el dret de cancel·lar la celebració del curs quan no s’aconsegueixi el nombre mínim d’alumnes establert. En aquest cas, es retornaria l’import total abonat.

 

GARANTIA DE QUALITAT

Prova el nostre curs sense compromís durant 10 dies i, si no s’ajusta a les teves necessitats o consideres que no és el que estaves buscant, et retornem íntegrament els diners.

Devolució vàlida durant els 10 primers dies des de la data d’inici del curs, condicionada a no haver completat més de 2 Unitats ni haver lliurat cap Tasca.

Prova els nostres cursos sense compromís durant 10 dies!

 

SOL·LICITUD D’INFORMACIÓ

Envia’ns el següent formulari i en un termini inferior a 24 hores t’enviarem tota la informació sol·licitada (comprova la safata de «promocions» o «correu no desitjat» del teu correu electrònic).