CURS ONLINE DE FLIPPED CLASSROOM

flipped classroom
DURACIÓ
TITULACIÓ

CONVOCATÒRIES CURS 2023/24

Programem diverses convocatòries durant el curs escolar:

 • MAI24: 07/05/24 a 30/06/24
 • JUL24: 02/07/24 a 31/07/24

 

També organitzem edicions a mida personalitzant dates del curs per a grups de més de 5 docents d’un mateix centre educatiu.

 

PRÒXIM INICI: MAIG

 • 07/05/24 a 30/06/24 (2 Mesos – 45 Hores)

Matrícula oberta: reserva aquí la teva plaça

 

INVERTIR LA CLASSE PER A MAXIMITZAR EL TEMPS D’APRENENTATGE

El Flipped Classroom és un model pedagògic que redistribueix les tasques d’aprenentatge més enllà de l’aula, permetent que els alumnes realitzin uns certs processos d’adquisició de coneixements fora del temps de classe. D’aquesta manera, el temps a l’aula s’utilitza de manera més efectiva per a facilitar i enfortir altres aspectes de l’aprenentatge, aprofitant l’experiència i guia del professor en cada etapa del cicle d’aprenentatge.

Aquest enfocament permet als alumnes avançar al seu propi ritme, revisar el contingut tantes vegades com sigui necessari i resoldre dubtes abans de la classe. A més, en utilitzar el temps de classe per a l’aplicació pràctica del coneixement, es fomenta un aprenentatge més actiu i participatiu. Els alumnes poden col·laborar amb els seus companys, realitzar experiments, resoldre problemes i rebre retroalimentació directa del professor.

El Flipped Classroom també promou el desenvolupament d’habilitats com el pensament crític, la resolució de problemes i la col·laboració, ja que s’involucren en activitats que requereixen un major nivell de compromís i participació activa.

No obstant això, la implementació exitosa del Flipped Classroom requereix una bona planificació per part dels professors. S’han de seleccionar i crear recursos d’aprenentatge adequats, assegurar-se que els estudiants tinguin accés a ells i estar preparats per a facilitar i guiar les activitats a l’aula.

En aquest curs descobriràs els fonaments teòrics i pràctics que sustenten el Flipped Classroom, comprenent com aquesta metodologia transformadora pot potenciar el procés d’ensenyament-aprenentatge. Aprendràs a organitzar les diferents fases del model, des de la selecció i elaboració dels materials i recursos multimèdia, fins al disseny de les tasques i activitats d’aprenentatge que involucrin als teus estudiants de manera activa.

 

MODALITAT

Modalitat: 100% online (asíncron).

 

A QUI ES DIRIGEIX

Aquest curs està dirigit a un ampli perfil de persones interessades en educació, que exerceixin o estiguin relacionades amb la pràctica educativa (de totes les etapes educatives), així com a qualsevol altra persona interessada en el tema.

 

DESCRIPCIÓ

El Curs online de Flipped Classroom et proporcionarà els coneixements, habilitats i estratègies necessàries perquè puguis implementar amb èxit aquest model pedagògic en el context de la teva pròpia aula.

El nostre mètode és eficaç, adaptat a les teves necessitats i altament flexible perquè puguis compaginar la teva formació amb la teva vida personal i professional. El curs inclou:

 • Accés a un exclusiu entorn d’aprenentatge e-learning dissenyat perquè puguis aprendre amb total flexibilitat i interactivitat, disponible les 24 hores del dia, els 7 dies de la setmana.
 • Continguts exclusius de gran qualitat adaptats a l’era digital desenvolupats per professionals amb una sòlida experiència en el sector educatiu.
 • Continguts actualitzats sotmesos a una avaluació i adaptació contínua, subjectes a revisions periòdiques per part del nostre equip docent.
 • Nombrosos recursos per al teu aprenentatge en diferents formats.
 • Tasques perquè puguis practicar/reflexionar sobre els continguts apresos.
 • Projecte final per treballar les habilitats i coneixements adquirits durant els mòduls teòric-pràctics.
 • Diferents fòrums per reflexionar/comentar/resoldre qüestions sobre el curs.
 • Tutor responsable de guiar-te, orientar-te i recolzar-te durant el teu període d’aprenentatge, així com de resoldre totes les teves qüestions i dubtes.
 • Continguts del curs descarregables en format PDF.

Tens algun dubte o consulta? Contacta sense compromís!

 

OBJECTIUS

Principals objectius del Curs online de Flipped Classroom:

 • Conèixer, comprendre, analitzar i reflexionar sobre el model Flipped Classroom, les seves implicacions i avantatges.
 • Comprendre i reflexionar sobre el rol del professor i l’alumne, analitzar les implicacions metodològiques de la seva implementació a l’aula.
 • Conèixer les tècniques de la Narrativa Digital i del Pensament Visual per a elaborar un guió del vídeo.
 • Dominar algunes eines i recursos disponibles per a la producció del vídeo.
 • Dissenyar un projecte de Flipped Classroom.

 

PROGRAMA

Continguts del programa del Curs online de Flipped Classroom:

Mòdul 1: Primers passos per invertir l’aula.

1. Introducció al model Flipped Classroom.
1.1. El Model Flipped Classroom i la seva eficàcia a l’aula.
1.2. Paper del docent.
1.3. Paper de l’alumnat.
1.4. Propòsit de la tecnologia educativa i la importància de la competència digital docent.

2. Com invertir un procés d’ensenyament?
2.1. Disseny universal de l’aprenentatge.
2.2. Relacions amb altres metodologies innovadores.
2.3. Taxonomia de Bloom.
2.4. Principis de Gamificació en l’entorn educatiu.

Mòdul 2: Reprodueix, adapta i personalitza la teva classe.

1. Eines i recursos per al disseny d’un projecte Flipped Classroom.
1.1. Selecció i creació de continguts.
1.2. Eines i recursos per a la creació de vídeos didàctics.

2. Fase de Planificació i Disseny Narratiu i Visual: el Guió del Vídeo.
2.1. Comunicació en Entorns Virtuals d’Aprenentatge.
2.2. Narrativa Digital.
2.3. Pensament Visual.
2.4. Estratègies per al Disseny del Guió del Vídeo.

3. Fase de Producció: Disseny d’Experiències d’Aprenentatge.
3.1. L’Aprenentatge per indagació.
3.2. Preguntes que ajuden a indagar.
3.3. Eines per transformar els vídeos segons els principis de l’Aprenentatge per Indagació.

4. Fase de Difusió: usabilitat i accessibilitat.
4.1. Principis d’usabilitat.
4.2. Principis d’accessibilitat.
4.3. Plataformes de difusió: YouTube i Vimeo.

Tasca Pràctica.

Mòdul 3: Avaluació en un projecte Flipped Classroom.

1. Avaluació formativa.
1.1. Què és l’avaluació formativa?
1.2. Com puc aplicar l’avaluació formativa?
1.3. Compartir els objectius d’aprenentatge i els seus criteris d’assoliment.
1.4. Dissenyar activitats per evidenciar l’aprenentatge.
1.5. Oferir retroalimentació eficaç.
1.6. Oferir oportunitats per l’autoavaluació i la coavaluació.

2. Us de rúbriques com a instrument d’avaluació.
2.1. Avaluar per competències.
2.2. Què és una rúbrica?
2.3. Avantatges i inconvenients en la utilització de rúbriques.
2.4. Consells per al disseny de rúbriques.

Projecte Final.

 

METODOLOGIA

Sistema d’aprenentatge centrat en l’alumne basat en exclusius continguts de gran qualitat, adaptats a l’era digital, i tasques eminentment pràctiques que t’ajudaran a practicar i comprendre els continguts treballats en les diferents unitats.

Podràs connectar-te a l’entorn d’aprenentatge quan vulguis i on vulguis, sense desplaçaments i amb un horari 100% flexible. Els continguts estaran disponibles des del primer dia de curs; cada unitat inclou un Test de progressió, així com tasques que incorporen diferents recursos pensats per a un aprenentatge àgil i eficaç.

El curs es tanca amb la realització d’un Projecte final, que pot ser implementat en un context d’aula, en el qual es plasmaran i demostraran les competències teòriques i pràctiques adquirides durant el curs.

Un Tutor amb una sòlida experiència en el sector educatiu t’acompanyarà durant tot el procés d’aprenentatge encarregant-se de la facilitació del curs i oferint-te, a cada moment, les indicacions necessàries perquè puguis avançar i finalitzar la formació amb èxit.

 

AVALUACIÓ

Per superar amb èxit el Curs online de Flipped Classroom hauràs d’aconseguir una nota igual o superior a 70/100 a partir dels resultats obtinguts en:

 • Tasca Pràctica (30%).
 • Projecte Final (70%).

 

A més, hauràs de complir amb els següents requisits:

 • Completar tots els continguts del curs, inclosos els Test d’Unitat.
 • Superar tots els Test Final de Mòdul (Nota igual o superior a 70/100).
 • Entregar totes les Tasques Pràctiques.
 • Aprovar el Projecte Final (Nota igual o superior a 70/100).

 

EQUIP DOCENT

Direcció del curs i Tutorització:

 • Aarón Asencio: Graduat en Educació Primària. Mestre d’Educació Primària. Especialitzat en ABP, Flipped Classroom i gamificació educativa.

 

TITULACIÓ

Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya

Curs reconegut pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya (45 hores) vàlid com a formació permanent del professorat d’ensenyament no universitari segons l’ordre ENS/248/2012 de 20 d’agost, per la qual s’estableixen els requisits i el procediment per a reconèixer activitats de formació permanent dirigides al professorat no universitari.

Aquest curs té els mateixos efectes administratius per al professorat que les activitats incloses en el Pla de formació permanent del Departament d’Educació (vàlid per a oposicions, sexennis, estadis, concurs de trasllats…).

Rebran aquest certificat els alumnes que superin els criteris d’avaluació i que formin part del professorat de centres d’ensenyament de Catalunya sempre que es realitzi posteriorment a la data d’expedició del títol d’accés a la docència.

 

FORMACIÓ BONIFICABLE

Aquest curs compleix amb tots els requisits establerts per a ser 100% bonificable a través de la Fundación Estatal para la Formación en el Empleo (FUNDAE): no té cap cost per a l’alumne ni el centre educatiu.

Totes les empreses privades o de capital mixt, amb independència de la seva grandària i sector, que tinguin assalariats en la seva plantilla que cotitzin per formació professional, disposen d’un crèdit exclusivament destinat a la formació dels seus treballadors i podran fer-ho efectiu mitjançant l’aplicació de bonificacions en les cotitzacions a la Seguretat Social. Si aquest crèdit no és utilitzat per l’empresa l’any natural, el perd.

Qualsevol centre concertat o privat pot beneficiar-se de la bonificació per a la formació dels seus treballadors. Per tant, tots els docents poden sol·licitar la bonificació de les nostres formacions a través del seu centre.

Si vols contractar una formació bonificada per a un o diversos treballadors del teu centre, truca’ns al 936555566 o escriu-nos a info@iddocente.com i et facilitarem tota la informació necessària. Disposem de documents per a facilitar-vos inscripcions múltiples de diversos participants i, si voleu, podem encarregar-nos de tots els tràmits i gestions en FUNDAE.

Per una altra part, si ets un docent en actiu d’un centre privat o concertat i estàs interessat a realitzar algun dels nostres cursos, consulta prèviament a la teva escola la possibilitat de realitzar-ho mitjançant aquest sistema de bonificacions. Estem a la teva disposició per a facilitar-te qualsevol ajuda que puguis necessitar.

 

PREUS

El preu del Curs online de Flipped Classroom és de 210 € (Afiliats) o 235 € (No afiliats).

Pots fraccionar el pagament en 2 quotes: en cas d’estar interessat, ingressa el 50% de l’import del curs mitjançant transferència i, posteriorment, t’enviarem un document de finançament per a domiciliar el segon pagament a 30 dies sense interessos.

 

INSCRIPCIONS

Si estàs interessat en inscriure’t, envia’ns emplenat el següent Formulari d’inscripció.

Com a mètodes de pagament, pots triar entre:

 • Targeta dèbit/crèdit.
 • Bizum.
 • Transferència bancària.

 

Una vegada rebem l’ingrés, t’enviarem un e-mail de confirmació i donarem per finalitzat el procés d’inscripció.

El mateix dia d’inici del curs rebràs un correu de benvinguda amb tota la informació necessària per a iniciar la teva formació.

Ens reservem el dret de cancel·lar la celebració del curs quan no s’aconsegueixi el nombre mínim d’alumnes establert. En aquest cas, es retornaria l’import total abonat.

 

GARANTIA DE QUALITAT

Prova el nostre curs sense compromís durant 10 dies i, si no s’ajusta a les teves necessitats o consideres que no és el que estaves buscant, et retornem íntegrament els diners.

Devolució vàlida durant els 10 primers dies des de la data d’inici del curs, condicionada a no haver completat més de 2 Unitats ni haver lliurat cap Tasca.

Prova els nostres cursos sense compromís durant 10 dies!

 

SOL·LICITUD D’INFORMACIÓ

Envia’ns el següent formulari i en un termini inferior a 24 hores t’enviarem tota la informació sol·licitada (comprova la safata de «promocions» o «correu no desitjat» del teu correu electrònic).